top of page

VETERINA

Lipogems

je aseptičen, z zankami zaprt sistem, ki je namenjen enkratni uporabi. Celoten, minimalno invaziven poseg traja približno 60 minut. Naprava omogoča liposukcijo, obdelavo in reinjekcijo maščobnega tkiva, hkrati pa še odstranitev vnetnih olj in krvnih reziduov. 

Dokazano je, da 1g maščobnega tkiva vsebuje 500x več matičnih celic kot katerokoli drugo adekvatno tkivo.

Lipogems

opis

Uporaba

Pacientu odvzamemo določeno količino maščobnega tkiva. S slednjim tkivom napolnimo posodo valjaste oblike, ki vsebuje 5 srebrnih kroglic. Te so zelo pomembne, saj z ročnim tresenjem valjaste posode aktiviramo pericite. Periciti, so celice, ki obdajajo žile, v maščobnem tkivu torej kapilare. Ob poškodbi ali vnetju se periciti preobrazijo v mezenhimske celice, nato pa še v mezenhimske aktivne celice (MSC aktivne), ki izločajo rastne faktorje, citokine, eksosome, peptide in proteine. Hkrati pa MSC aktivne celice delujejo imunomodulatorno in anti-mikrobno, spodbujajo pa še angliogenezo, mitozo, anti-apoptotično delovanje ter preprečujejo brazgotinjenje. 

 

Prav zaradi tega odkritja, da s tresenjem poškodujemo ter s tem aktiviramo pericite, Lipogems vsebuje več mezenhimskih celic, pericitov in tranzitnih pericitov kot lipoaspirat.

Uporablja se pri:

 

- poškodbah kit

- vnetjih ligamentov

- sinovitisih

- osteoartritisih

- globokih laceracijah

- septikemijah

upraba

         Bernarda Dobrila

         +386 51 372 764

         bernarda.dobrila@mmsurgical.si

kontakt
bottom of page